top of page

2010 m. 2-asis vaikų meninės kūrybos festivalis „Susitikimas Ežio dvare“


Nuo 2010 m. moksleiviai konkursui teikia savo kūrybos darbus: piešinius, poezijos bei prozos kūrinius, kurių tematika – lietuvių mitologijos būtybės. Darbus vertina, geriausius autorius išrenka profesionalūs dailininkai ir rašytojai.


Laureatais skelbiami keturi kūrėjai – moksleiviai: du – už dailės kūrinį, du – už grožinės literatūros, po vieną kiekvienoje amžiaus grupėje. Varėnos rajono savivaldybės tarybos sprendimu įsteigta Martyno Vainilaičio premija, skiriama už mitologinę temą literatūroje.

Renginį vedė „Keistuolių teatro“ aktorius Dalius Skamarakas. Nacionalinio operos ir baleto teatro operos solistai Joana Gedmintaitė, Rafailas Karpis, Inesa Linaburgytė, Ligita Račkauskaitė, Eugenijus Vasilevskis, Liudas Norvaišas, pasipuošę įspūdingais personažų drabužiais, atliko ištraukas iš LNOBT Jono Tamulionio operos vaikams „Bruknelė“ pagal Martyno Vainilaičio pasaką.


Martyno Vainilaičio premija įteikta Elenai Kurklietytei už mitologinį romaną „Šešėlių verpėja. Laukinės Todės istorija“. Apdovanoti keturi moksleiviai, du už grožinės literatūros ir du už dailės kūrinius.





bottom of page