top of page
  • Facebook
  • Instagram

Pažintis su unikaliu menu

  • almantece
  • 06-21
  • 1 min. skaitymo

Birželio 20 dieną Žilinų bibliotekoje vyko teminė popietė „Karvingas – unikalus menas“ ir edukacija „Dailusis daržovių ir vaisių pjaustymas“.


Bibliotekos darbuotoja Aldona Valatkevičienė supažindino su karvingo menu. Pasak jos, tai – vaisių ir daržovių pjaustymas, drožinėjimas, išpjaustymas. Šis užsiėmimas, reikalaujantis meistriškumo ir įgūdžių, atsirado Tolimuosiuose Rytuose ir per tūkstančius metų virto nacionalinių tradicijų dalimi. Piešinių kompozicijos su gėlėmis, lapeliais, gyvūnų, žmonių siluetais ant vaisių ir daržovių išmoningai dekoruoja valgius, suteikia stalui išskirtinumo ir patrauklumo.


Vyko Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro vaizdo įrašo, kaip kuriamos valgomos grožybės, peržiūra, idėjų dailiajam pjaustymui surasta ir feisbukų paskyrose.

Į biblioteką dalyvės atsinešė morkų, granatų, apelsinų, pomidorų, obuolių, agurkų ir kivių. Darbai gavosi įdomūs, ųnikalūs. Gražina sukūrė besišypsantį žmogų, katinėlį, Monika išpjaustė šuniuką, gėles, Ugnė –lapelius, gėles, sofą, kiškį, Vaidilei pavyko išgauti spinerinį suktuką, gėlių ornamentus, Viltė vaisius pavertė linksmomis šypsenėlėmis. Šiems darbams atlikti naudojamų specialių dekoravimo, išpjaustymo įrankių, peilių mergaitės neturėjo. Pjaustė paprastais peiliais, užsiėmimas truko porą valandų. Nors darbai nebuvo tobuli, bet dalyvių pastangų dėka buvo linksmai, įdomiai praleistas laikas.


Žilinų bibliotekos bibliotekininkė Aldona Valatkevičienė


bottom of page